1. Verkostoituminen

Osallistu tämän wikin rakenteluun. OHJE: Lisää tietoja ja linkkejä: klikkaa Edit, kirjoita haluamaasi kohtaan (listat aakkosjärjestykseen) ja tallenna. Palaute.

Ainahan ihmiset ovat verkostoituneet. Nykyinen verkostoitumisen korostaminen liittyy työ- ja toimintakulttuurien muutoksiin. Enää keskeinen tieto omalla alalla ei löydy pelkästään oman organisaation sisältä vaan tarvitaan ihmisten välisiä suhteitä yli organisaatiorajojen, myös koulumaailmassa. Verkostoituminen on myös verkkososiaalisuuden keskeisiä toimintamuotoja – eihän verkkoon yksin huutelu ole kovin motivoivaa ja mielekästä. Ihmiset muodostavat eri verkkopalveluiden kautta yhteyksiä toisiinsa eri tavoin: monissa palveluissa kontakteja lisätään Follow/Seuraa-painikkeilla tai lähettämällä kaveripyyntöjä.Piritta Seppälän 29.6.2010 kirjoittama teksti verkostoitumisesta verkossa: http://www.kansalaisfoorumi.fi/sosiaalinen-media-ja-internet/verkkoon-verkostoitumaan.html. Pirittan nyrkkisäännöt:
"Miten siis alkuun?
  1. Tutustu eri sosiaalisen median palveluihin ja niiden toimintaan.
  2. Seuraa, mitä verkon eri kanavilla tapahtuu ja mistä kulloinkin puhutaan.
  3. Muista, että kaikessa ei tarvitse olla mukana.
  4. Pohdi, mikä tapa ja kanava palvelisi organisaatiotasi parhaiten.
  5. Suunnittele, resursoi, aseta tavoitteita ja aikatauluta.
  6. Lähde liikkeelle pienin askelin ja kokeile muutamaa palvelua ja toimintatapaa kerrallaan.
  7. Liitä sosiaalinen media pikku hiljaa osaksi koko organisaation strategiaa ja viestintäsuunnitelmaa."

Syksyllä 2010 Esko Lius kirjoitti Someopisto-wikiin verkostoitumisesta.

Syksyllä 2010 Pauliina Mäkelä kirjoitti Yhteisöllisen median heimoni vuonna 2010. "Haluan omalta osaltani kannustaa ihmisiä verkostoitumaan ja etsimään omia heimojaan yhteisöllisen median tiloissa. Mitkä ovat sinun yhteisöllisen median heimojasi?"