2. Verkkoviestintä

Viestintä elää parhaillaan murrosvaihetta. On aiempaa vaikeampaa löytää yhtä kaikille yhteistä viestintäväylää. Vaikka itse olisikin mieltynyt tiettyihin viestintätapoihin, tuntemusta on syytä hankkia.

Toimintakulttuuri muuttuu avoimen verkon ja verkostojen myötä. Lähimmät yhteistyökumppani kulkevat mukana taskussa eivätkä aina ole opiskelelassa tai töissä samassa paikassa kuin sinä.

Lisätietoja verkkoviestinnästä ja siihen liittyvistä verkkopalveluista löydät sosiaalisen median tiedottajakurssin wikistä http://tiedota.wikispaces.com/

Perusasiat eivät ole mutkikkaita. Näillä pääset hyvin alkuun (lähde Rongas 2009 Edu.fi):
  1. Tee sitä muille, mitä toivot itsellesi tehtävän.
  2. Ole kohtelias ja ystävällinen. Viesti omaan tyyliisi, mutta pyri olemaan ytimekäs. Otsikoi kuvaavasti, mene heti asiaan, karsi ja tiivistä.
  3. Älä loukkaa toisia. Tämä koskee myös nimien mainitsemista sekä kuvien ja muun digitaalisen aineiston julkaisemista. Nimimerkin tai pelkän etunimen käyttäminen on eräs tapa suojata esimerkiksi pienten koululaisten identiteettiä.
  4. Avoin ja nopea mikroviestintä, kuten Twitter, voi leimahtaa julkiseksi haukkumiseksi, ja tilannetaju voi kadota. Koeta asettua kohteen asemaan.
  5. Tutustu käyttöoppaisiin ja ohjeisiin, taustatietoihin ja muuhun helposti verkosta löydettävään ennen kuin kysyt apua muilta.
  6. Hallitse omaa aikaasi. Jos sähköinen viestintä uhkaa kaapata ajan, etsi parempia toimintatapoja. Sähköisen viestinnän on tarkoitus vähentää työtaakkaa, ei luoda sitä lisää.
  7. Jos verkkoviestintä kuormittaa, opettele asia kerrallaan. Hae jokaisen uuden asian kohdalla omaan toimintaasi soveltuvia järkeviä toimintatapoja. Tee itsellesi suunitelma.
  8. Puhelinyhtiö Elisa (Communications) julkaisi vuoden 2000 alussa klassikoksi tulleen mainoslauseen: "Haluan olla kaikkialla, kaikkien kanssa, kaiken aikaa, nyt ja aina." Aikaan ja paikkaan sidottu ihminen nääntyy ilman lepoa ja rauhoittumista. Mahdollisuus viestiä missä ja milloin vain vaatii itsesäätelyä.