Twitter

Osallistu tämän wikin rakenteluun. OHJE: Lisää tietoja ja linkkejä: klikkaa Edit, kirjoita haluamaasi kohtaan (listat aakkosjärjestykseen) ja tallenna. Palaute.

Twitter on lyhyeen virtaavaan viestintään soveltuva palvelu, jonka 280 merkin viestimäärä ja lukuisat sovellusohjelmat ovat luoneet siitä mielenkiintoisen ilmiön. Twitterissä on mahdollista seurata kenen tahansa avointa Twitter-profiilia eli ei vaadita kahdensuuntaista kontaktia, kuten esimerkiksi LinkedIn- ja Facebook-palveluissa. Hyviä Twitter-seurattavia voi löytää omien tuttavien kontakteista sekä listoilta. Jokainen voi luoda Twitter-seurattavistaan listoja ja listat voivat olla julkisia, jolloin niitä on mahdollista seurata. Twitterissä on henkilöprofiilien lisäksi runsaasti organisaatioiden, projektien ja tapahtumien profiileja.


Matleena Laakson Twitter-diasarja: Twitter opetuskessa ja verkostoitumisen välineenä (CC BY-SA)

Twitterissä luodaan keskusteluketjua tai kanavaa muistuttava viestikooste kirjoittamalla tunnistesanan eteen # eli luomalla hashtag.
Yleinen oppimiseen ja tieto- ja viestintätekniikan käyttöön liittyvä hashtag on #tvtedu
Suomalaisia Twitter-tunnisteita on koottu http://bit.ly/htag-fi (ks. aiheesta myös Sometu-verkostossa http://sometu.ning.com/group/twitter/forum/topics/suomen-hashtagkirjasto).